MENU

VvE-bijdrage

Het splitsingsreglement eist dat iedere appartementseigenaar bij voorschot meebetaalt aan de kosten van de VvE. Maar wat is uw bijdrage, waaraan betaalt u mee en heb ik geen achterstand?

VvE-bijdrage

Een appartementseigenaar dient periodiek (meestal maandelijks) een bijdrage aan de VvE te betalen. Deze VvE-bijdrage wordt op basis van een begroting door de vergadering van eigenaars vastgesteld. De opbouw van uw maandelijkse bijdrage kunt u inzien door in te loggen via het linkermenu (Mijn pagina > Periodieke bijdrage)

Automatische incasso

Uiteraard kunt u iedere maand uw VvE-bijdrage handmatig overschrijven. Daarnaast kunt u via uw bank instellen dat uw bijdrage automatisch wordt overgemaakt. Maar in beide gevallen moet u in actie komen wanneer het bedrag is gewijzigd en in beide gevallen kunt is de overboeking niet herroepbaar. Door gebruik van automatische incasso, betaalt u altijd op tijd het juiste bedrag én heeft u 56 dagen de tijd om eventueel terug te laten boeken. U kunt de VvE machtigen door een incassomachtiging in te vullen.

Uw saldo

Door in te loggen op mijn-huishouding kunt u via het menu (Mijn pagina > Mijn saldo > € ) zien of u bij bent met de betaling van de VvE-bijdrage. Een positief saldo betekent dat u een betaalachterstand heeft en een negatief saldo betekent dat u een voorstand heeft

Betaalachterstand

Het gebeurt de beste onder ons. U vergeet de VvE-bijdrage over te maken of u heeft tijdens een vakantie net even onvoldoende saldo op uw bankrekening waardoor de automatische incasso storneert. Bij een betaalachterstand sturen wij tweemaal een vriendelijke en kosteloze herinnering.

Voorstand

Wanneer u onbewust te veel heeft betaald, maken wij dit niet automatisch terug over. Het is voor ons namelijk onmogelijk te beoordelen of het een vergissing was of niet. Er zijn namelijk veel eigenaren die met opzet meerdere maanden vooruit betalen. In voorkomend geval kunt u zelf het te veel betaalde verrekenen met een volgende maand. Maar wanneer u betaalt via een automatische overschrijving of incasso, kunt u ons het beste even bellen om te vragen het terug te betalen. Dat gebeurt dan nog dezelfde week.